Ολόκληρο το πορισμα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Το πόρισμα του εισαγγελέα Πάνου Παναγιωτόπουλου που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Παύλου Χαϊκάλη περί δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία κ. Γιώργο Αποστολόπουλο , αποκαλύπτει το ereportaz. Σύμφωνα με την πορισματική αναφορά που έφτασε προχθές το απόγευμα στο γραφείο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, κ Ισίδωρου Ντογιάκου, και έστειλε στο αρχείο την υπόθεση, «δεν υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης του εγκλήματος δωροδοκίας βουλευτή, ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του Παύλου Χαϊκάλη»

porisma

porisma_apofasi

Δεν έδωσε όνομα ο Παύλος Χαϊκάλης

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην έκθεσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος στη στάση που είχε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ απο την πρωτη στιγμή σχετικά με το όνομα του καταγγελόμενου. Χαρακτηριστικά αναφέρει οτι «στην κατάθεση του ο καταγγέλλων δεν ανέφερε τα στοιχεία της ταυτότητας του προσώπου που τον προσέγγισε να το δωροδοκήσει, ούτε καν προσδιόρισε εμμέσως αυτό, όπως το ίδιο έπραξε και στην ενώπιον μας κατάθεση του στις 12 Δεκεμβρίου». Ακόμα τονίζει οτι ο ισχυρισμός του κ. Χαϊκάλη για προτροπή των αρμόδιων Εισαγγελέων να μην αποκαλύψει το όνομα, είναι αναληθές. «Επίμονα ζητούσαν τα στοιχεία της ταυτότητας του προκειμένου να εντοπίσουν το εν λόγω πρόσωπο και να ενεργοποιήσουν αν υπήρχε η ανάγκη, την αυτόφωρη διαδικασία.

porisma3

Δεν υπήρχε διαρροή γιατί κανείς δεν γνώριζε

Στην πορισματική αναφορά του εισαγγελέα εκτιμάται ότι η μη προσέλευση του κ. Αποστολόπουλου στο κρίσιμο ραντεβού της 12ης Δεκεμβρίου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε ποτέ την πρόθεση να εμφανιστεί και να προσφέρει το χρηματικό ποσό που καταγγέλλει ο βουλευτής κ. Χαϊκάλης. » Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής δεν γνώριζαν την ταυτότητα του ανθρώπου που θα προσέγγιζε τον Παύλο Χαϊκάλη στην οικία του, αλλά την έμαθαν ατύπως εκείνη τη στιγμή. Πιθανολογείται, σχεδόν με βεβαιότητα, οτι η μη προσέλευση του κ. Αποστολόπουλου δεν οφείλεται σε κάποια «διαρροή» γιατί κανείς δεν γνώριζε ποιος θα ερχόταν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

porisma2

Παράνομο το υλικό του Χαϊκάλη

Ρητή μνεία γίνεται στην αναφορά του εισαγγελέα για «τα προσκομισθέντα πειστήρια- συνομιλίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ τα οποία κατ” ομολογία του κ. Χαϊκάλη ελήφθησαν χωρίς την συναίνεση του συνομιλητή του (κ. Αποστολόπουλου). Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει οτι η καταγραφή της συνομιλίας «στοιχειοθετεί αξιόποινη πράξη και κατα τον νόμο, αποδεικτικά μέσα που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις, δεν λαμβάνονται υπόψη στην ποινική διαδικασία.

Κατά τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο, προκαλεί δικονομική και ουσιαστική απορία «το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και ο βουλευτής Π. Χαϊκάλης μετά την πρώτη συνάντηση δεν προσήλθαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές για να καταγγείλουν την παγίδευση και να γίνουν συλλήψεις στο πλαίσιο του Αυτοφώρου».

Το σκεπτικό της απόρριψης του αιτήματος για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Αναφορικά με το αίτημα του Παύλου Χαϊκάλη που απευθύνεται στο Δικαστικό Συμβούλιο να χρησιμοποιηθεί το υλικό των απομαγνητοφωνήσεων και να γίνει άρση των τηλεφωνικών συνομιλιών του κ. Αποστολόπουλου, από τις 30.11.2014 εως 12.12.2014, ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει οτι «είναι μη νόμιμη και πρέπει να απορριφθεί καθώς δεν υφίσταται αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου σε διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση και τα ζητήματα που προκύπτουν, επιλύονται απο τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δείτε ολόκληρο το πόρισμα εδώ: