Με 6,1 μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά κατά 6,1% έρχεται ο  ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται λίγες ώρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Βουλής.
Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της Palmos Analysis για το Tvxs.gr στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η διαφορά με τη ΝΔ ανέρχεται στις 7,5 μονάδες.Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που προέκυψαν από τη δημοσκόπηση οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι σχετικά με το αν η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία. Ωστόσο, η πλειονότητα δηλώνει πως στην περίπτωση που τελικά διεξαχθούν πρόωρες εκλογές τότε το καλύτερο θα είναι να προκύψει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με ποσοστό 21,9%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 5,6% και στη συνέχεια ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7%, το Ποτάμι με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 3,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,4%. Άλλο κόμμα απαντάει το 4,1%. Το 12,6% των πολιτών απαντάει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει και το 3,2% απαντάει «Δεν ξέρω – Δεν απαντώ». Λευκό ή άκυρο θα ρίξει το 2,1%, ενώ το 3,7% απαντάει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει.

prothesi-psifou

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34,5%, η ΝΔ 27%, το Ποτάμι 6,5% όπως και η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5% και το ΠΑΣΟΚ 4,5%. Άλλο κόμμα το 10%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 71%, έναντι 18% της ΝΔ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 38%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει το 32%. Κανένας από τους δύο απαντά το 27%
parastasi nikis

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη. Στην ερώτηση αν η σημερινή κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία το 51% απάντησε θετικά, έναντι του 46% που απάντησε αρνητικά. Όμως σε περίπτωση πρόωρων εκλογών το 42% δηλώνει πως το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το 31% αναφέρει πως καλύτερα θα ήταν να κερδίσει η ΝΔ.